Cabaret-kerkdienst op zondag 6 november door Ruurd Walinga
Uitgegeven: 16 september 2016 19:27 uur
Laatst aangepast: 16 september 2016 19:31 uur

Cabaretier Ruurd Walinga leert kerkvolk vissen,

Nieuw Amsterdam- De wekelijkse kerkdienst in de Noorderkerk aan de vaart Noordzijde 140 in Nieuw Amsterdam krijgt zondagmorgen 6 november een heel ander karakter dan normaal.
Cabaretier-evangelist Ruurd Walinga uit Leeuwarden is uitgenodigd om het kerkvolk te leren vissen. De dienst begint om tien uur en is gratis toegankelijk.
Hij speelt zijn cabaretstuk "Happen naar de Baas"en doet uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf.
De entree is gratis. Dat kan ook, zegt Walinga, omdat hij de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland is. 'Ik ben namelijk de goedkoopste'.
In de show zitten verscheidene liedjes die op zijn cd 'Wie ben jij'staan. In 'Happen naar de Baas'probeert de cabaretier
op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat ondermeer over de verlangens.
Uiteindelijk ontdekt de cabaretier waarom de hoofdpersoon van 'er loopt een man over hert water'de mensheid vergeleek met vissen.
Jezus riep immers zijn volgelingen op om 'vissersvan mensen'te worden.
Ruurd Walinga probeert verscheidene mensen aan de haak te slaan. Ook al voelt iedereen zich een visje in het water, het is verfrissend om eens boven water gehaald te worden, zal de cabaretier bewijzen.
Walinga speelt in allerlei kerkendoor het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. Ook heeft hij enkele shows die hij buiten kerkelijk kring opvoert. Zo speelt hij met koren en muziekverenigingen en heeft hij een Friese avondvullende show Ut en Thus.

Zie verder: www.waterindewijn.nl of www.ruurdwalinga.nl

voor contact: 06-23449545