40 dagentijd actie ZWO 2016
Uitgegeven: 20 januari 2016 19:35 uur
Laatst aangepast: 23 februari 2016 19:36 uur

40 dagentijd actie van de ZWO 2016

Actie voor “stichting Diyo Nepal”

De ZWO commissie heeft vorig jaar besloten om de 40 dagentijd nogmaals actie te voeren voor Diyo Nepal. Het thema van de 40 dagentijd is ´Zet een stap naar de ander´.

Die stap willen wij graag daadwerkelijk zetten door de bevolking van Nepal te helpen met de wederopbouw van hun woonomgeving. Heel veel ligt in puin door de aardbeving en het zal erg veel tijd, geld en energie kosten om dit te realiseren. We hebben vorig jaar gekozen voor dit project vanwege de kleinschalige en persoonlijke ondersteuning.

Diyo is een Nepalees woord voor lampje. Het betekent: licht, warmte en voortbeweging.

Stichting Diyo Nepal is een vrijwilligersorganisatie en is opgericht in 2007. Dankzij donaties, sponsoring en samenwerking heeft Diyo Nepal al voor veel mensen in Nepal iets kunnen betekenen. De gelden die de Stichting ontvangt, worden volledig besteed aan middelen om acties en projecten in Nepal voort te zetten of uit te breiden. Elke bijdrage steunt uitsluitend het werk van Stichting Diyo Nepal. Elke gift telt.

De 40 dagentijdactie in de Noorderkerk start op zondag 7 februari. We eindigen onze actie op 27 maart( 1e Paasdag). De kindernevendienst doet ook weer met ons mee. Tijdens deze kerkdiensten komen er gasten uit Zuidwolde die ons de laatste bijzonderheden zullen vertellen en er iets over laten zien.

De collecte in de kerkdienst van 7 februari ,Witte Donderdag en de uitgangs collecte van 1e Paasdag zijn ook bestemd voor onze actie. Maar er is meer nodig . We willen met elkaar proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit doel. Ook de kindernevendienst doet weer met ons mee.

Daarom hebben we nog een aantal andere manieren bedacht om geld te verzamelen.

Voor zondag 7 februari hebben we een aantal gemeenteleden gevraagd om iets lekkers te bakken. Dit gaan we na de kerkdienst verkopen zodat u iets lekkers bij de koffie kunt nemen. Dit gebeurt in de zalen achter de kerk.

Op zaterdagmiddag 12 maart organiseren we een Bingo in de Welput waar iedereen, jong en oud van harte welkom is. We vragen een eenmalige bijdrage van € 5,-. De consumpties kosten € 1,-. per stuk. We hebben veel bingorondes en prijzen, dus we hopen dat er heel veel deelnemers zijn om mee te doen. We maken er een gezellige middag van en met hopelijk een mooie opbrengst voor onze actie.

We starten om 14.00u en denken dat we rond 16.00u klaar zijn.

De Welput is open vanaf 13.30u. Mocht U willen komen en hebt vervoer nodig dan kunt U contact met ons opnemen en zorgen we voor vervoer.

Info: Karin Keizer tel : 0591 551146 via de mail: bert.karinkeizer@ziggo.nl.

Geertje Schipper tel: 0591 553569, via de mail: geertje.schipper@hotmail.com

Piet Homan, tel :0591 851056.

En zoals elk jaar, delen we dit jaar spaarzakjes uit,( met deze zakjes leggen we een link naar de zakken zand die nodig zijn voor het opbouwen van huizen). De zakjes delen we op zondag 7 februari uit en mogen op zondag 20 maart en zondag 27 maart(1e Paasdag) weer ingeleverd worden. Ook staat er weer een bus op de tafel in de hal voor uw giften.

Natuurlijk kunt u ook uw bijdrage overmaken op het bankrekeningnummer van de Diaconie: NL65 INGB 0000 8072 48 t.n.v. Diyo Nepal 2016

Alvast onze hartelijke dank voor uw deelname.