ZWO

laatste nieuws uit Nepal, eind juni 2015
Uitgegeven: 28 juni 2015 15:57 uur

Hoe is het nu in Nepal en met de stichting Diyo Nepal?

Ondanks de vakantieperiodes zijn wij als ZWO, Diaconie en kindernevendienst toch bezig met ons project. De flessenactie loopt nog steeds, wij zijn blij met alles wat onze gemeenteleden meenemen. Ook zijn we bezig met de voorbereidingen voor de markt in september.

Heeft U spullen die we kunnen verkopen geef dat dan door aan 1 van de ZWO leden.

Vooral nu komt de periode van jam maken en andere producten inmaken inzicht. Wie wil er iets voor ons maken om te verkopen?

Ook in Nepal wordt hard gewerkt om het land weer bewoonbaar ter maken, hieronder vindt U de laatste berichten.

De afgelopen twee weken is steeds meer bouwmateriaal naar Dhading vervoerd en kon met het verbeteren van de noodgebouwen worden begonnen.  Shiva en zijn broer hebben  klamboes uitgedeeld, zeer welkom in het huidige regenseizoen met veel insecten.

Veel hulp aan Diyo Nepal

Zeven weken na die enorme aardbeving ontvangen we nog regelmatig donaties van particulieren, scholen, kerken, verenigingen en fondsen. Van menigeen kunnen we het adres niet achterhalen en kunnen we hen niet een persoonlijk bedanken. Dan gaat letterlijk de uit de Bijbel afgeleide uitdrukking op: Laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet. Onze dankbaarheid is onverminderd groot.

De veldwerkers maken telkens verantwoorde begrotingen voor de gewenste hulpacties. Door de aanhoudende giften hebben we gelukkig nog geen nee hoeven te verkopenVolgende week zal Shiva voor zes weken naar Nederland komen. Hij wil zich onder andere scholen in psychologische hulpverlening aan getraumatiseerde landgenoten. Daarnaast hoopt hij, twee maanden na een hartverscheurend scheiden, zijn gezin weer in de armen te kunnen sluiten.

Heeft U spullen die we kunnen verkopen geef dat dan door aan 1 van de ZWO leden of vul het in op het formulier wat op de tafel in het voorportaal van de kerk ligt.

Nog even de telefoonnummers van de ZWO leden.

Bert en Karin Keizer , tel.nr. 551146,

Piet Homan, tel. nr. 851056,